Aile

GÖKKUBBE

15.Yüzyıl Osmanlı Mutfağı

Muhammed bin Mahmud Şirvani




Son yıllarda ülkemizde olduğu gibi dünyada da Osmanlılara özellikle de Osmanlı mutfağına büyük bir ilgi duyulduğu gözlenmektedir. Bu ilginin merkezinde 15. yüzyılda eserler veren ve literatürde "en büyük Osmanlı hekimi" vasfıyla yer alan Muhammed bin Mahmûd Şirvanî ile hazırladığı yemek kitabı bulunmaktadır. Osmanlı döneminde yazılan müstakil yemek kitaplarının ilki olan bu eser şüphesiz ki kültür tarihimizin nadide ürünlerindendir. Şirvanî, Arap ve Türk yemekleri ile kimi içecekleri tarif ederken hekimliğinin getirdiği bilgi birikimini kullanmış, bunların hangi hastalıklara iyi geleceğini de anlatmıştır.








Özellikler

Basım Dili: Türkçe

Basım Yeri: Türkiye - İstanbul

Sayfa Sayısı: 380

En / Boy: 16,50 / 23,50 cm

Kağıt Cinsi: 2. Hamur

Basım Tarihi: Mayıs 2018